İnşaat demir pas temizleme Options

Toz şeklinde olan gruplar genellikle su ile belirli oranlarda konsantre edilerek kullanıldığı gibi silme işlemlerde daha az kullanılırlar.

Pas kalıntıları pas solüsyonu kullanılarak kısa sürede giderilebilir. Kimyasalın içeriğindeki bileşikler metal yüzeydeki pasla reaksiyona girerek pasın kısa sürede yok olmasını sağlar.

Bu doğal yöntemler pas lekelerinin yüzeyden arınmasına propertyımcı olur. Evlerde sıklıkla tercih edilen bu doğal yöntemleri deneyerek pas lekelerini temizleyebilirsiniz. Demirdeki pas lekesinin çıkarılması için uygulanan doğal yöntemler şu şekildedir;

İnşaat demiri üzerinde bulunan demir atomu ile havada ya da suda bulunan oksijen atomu kimyasal tepkimeye girer. Bu tepkime sonucunda demiroksit oluşur. Yani oksitlenme meydana gelir.

Not: Aşırı paslanmada su ile seyreltilmeden kullanılır. Isıtılarak kullanılırsa işlem hızı artar.

İnsan sağlığının da riske atılmasına neden olan pas lekelerini gidererek kalitenin artmasına ve insan sağlığını tehdit eden unsurların ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz.

Soba kullanan kişiler ayda 1 kere soba borularını çıkartıp iç kısımlarını temizlemeli ve baca temizliği yapmalıdırlar.

Daha sonra pası temizlenmiş yüzeye sıkınız veya o sıvı ile siliniz. Eğer metal içerde ise tekrar korozyon ve paslar oluşmayacaktır. Fakat metal dışarda yağmur veya dış etkenlere maruz kalıyor ise. Mutlaka koruyucu yağ veya boya atınız ki tekrar paslanma yapmasın.

"I obtained the purchase, I'm astounded at how properly you deal with your client, even the ones as small as I'm.”

Paslanmış demirin inşaatlarda kullanılması ya da inşaat yapılırken paslanmış demir üzerinden devam edilmesi, sağlıksız bir bir şekilde yapılanmaya sebebiyet vermektedir. Peki inşaat demiri neden paslanır ?

Paslanmış demir nasıl temizlenir? Pas temizleme sonrası boya yapılmayacak ise fx10. Beton dökme işlemi yapılacak ise no pas rebar. Boya yapılacak ise metal yüzey website hazırlayıcı metalon kullanınız.

Ayrıca inşaat alanında yapısal çelik unsurların, boruların ve bağlantı aparatlarının korunması amacıyla da tercih edilebilir.

İnşaat ile uğraşan hemen hemen herkes bu sorunun cevabını bilir. Yalın halde duran demir metali açık havada kaldığında ya da sıvı temas ettiğinde (mesela yağmur) kısa süre içerisinde paslanır.

Demir asidik veya tuzlu ortamlarda bozulabilir ve demir yüzeyi hava, su ve oksijenle daha kolay reaksiyona girer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *